Tekst vergroten Tekst verkleinen Letter afstand vergroten Letter afstand verkleinen

Hoe maak je een zorginitiatief toekomstbestendig? vrijdagmiddag 1 juli: Excursie Netwerk Zorginitiatieven Drenthe

14 juni 2022

 

Datum: Vrijdagmiddag 1 juli 2022, 13.30-17.00 uur, inloop vanaf 13.00 uur
Locatie: Verzamelen bij Restaurant De Tippe, Lesturgeonplein 5, 8381 BX Vledder
Genodigden: Zorginitiatieven in Drenthe, alle dorpen en wijken, zorginstellingen en gemeenten

 

Hoe borg je een initiatief? In Drenthe is het aantal zorginitiatieven toegenomen de afgelopen jaren. Inwoners bundelen hun krachten om samen gelukkig, gezond en vitaal oud te worden. De initiatieven binnen het Netwerk Zorginitiatieven Drenthe zijn hier mooie voorbeelden van. Maar hoe behoud je het enthousiasme van het begin en zorg je dat een initiatief kan blijven bestaan? Welke stappen moet je hiervoor zetten en hoe blijf je mensen betrekken? In de netwerkbijeenkomst van het Netwerk Drentse Zorginitiatieven willen we van elkaar leren hoe we omgaan met deze vragen. En waar we tegenaan lopen. Meld je aan en laat je inspireren!

Op vrijdagmiddag 1 juli van 13.30-17.00 uur organiseren we een netwerkexcursie voor het Netwerk Zorginitiatieven Drenthe. En na de vorige online netwerkbijeenkomsten kunnen we elkaar nu fysiek ontmoeten. Het belooft een inspirerende middag te worden, waarin we inzichten en ervaringen delen. We starten met een werkbezoek bij  met een presentatie en rondleiding door Cees Hesse. Daarna zullen we in meer specifieke workshops nadenken over het maatschappelijk rendement en verdienmodel van een initiatief, en manieren om de energie aan de start vast te houden. Na afloop van de bijeenkomst is er gelegenheid om elkaar te ontmoeten met een hapje en een drankje.

Naobuur Vledder

In Vledder is een ambitieus plan ontwikkeld voor levensloopbestendig wonen in het dorp met een regierol voor inwoners. Sinds 2019 is er een zorgcentrum in Vledder. Dit biedt oudere zorgbehoevende inwoners de mogelijkheid om in het vertrouwde eigen dorp Vledder te blijven wonen. Dichtbij familie en vrienden.

Agenda

  • Werkbezoek Naobuur Vledder: Presentatie en rondleiding door Cees Hesse
  • Bijdragen van dorpsloket en NNCZ
  • Workshops
  • Afsluitende netwerkborrel

Aanmelden

Mis dit niet en meld je aan:      Ik ben er bij!

Meer informatie

Fenna Bolding Alle Postmus
adviseur CMO STAMM Adviseur dorpsbelangen en zorgzame dorpen BOKD
06 12 686 160 06 23 131 297

f.bolding@cmostamm.nl / info@netwerkzorginitiatievendrenthe.nl

Deel dit bericht.

Meer informatie.

Volg ons.

Gerelateerd.


© 2023 CMO STAMM - Disclaimer - Privacyverklaring - Sitemap

X